PRIVACYBELEID

MakingTomorrow ziet het als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te waarborgen. Neemt u dit beleid alstublieft zorgvuldig door. Dit Privacybeleid licht toe welke informatie wij over u verzamelen, hoe wij deze informatie gebruiken, en wat uw rechten hierin zijn. MakingTomorrow (“wij”, “we” of “ons”) is de verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens verzameld via of in relatie tot www.makingtomorrow.nl. 

Welke persoonlijke informatie verzamelen wij? 

Wij verzamelen de persoonlijke informatie die u ons versterkt en de informatie die wordt verzameld door gebruik van onze webshop. Mogelijk bestaat dit uit: 

 • Informatie die u ons verstrekt wanneer u gebruikmaakt van onze webshop (bijv. uw naam, contactgegevens en productbeoordelingen); 
 • Transactie- en factureringsgegevens, als u aankopen doet (bijv. creditcard/betaalpas informatie en afleverinformatie); 
 • Verslagen van uw contact met ons (bijv. wanneer u contact opneemt met onze klantenservice, met ons communiceert via social media); 
 • Informatie die automatisch wordt verzameld door gebruik van cookies of andere trackingmethodes (bijv. de pagina’s die u bezocht en of u op de link klikte in een van onze e-mails); en
 • Andere informatie die u ons verstrekt. 

Waar gebruiken wij deze persoonlijke informatie voor? 

Afhankelijk van hoe u onze webshop gebruikt, contact met ons opneemt, en waar u ons toestemming voor geeft, kunnen de toepassingen waarvoor wij uw persoonlijke informatie gebruiken bestaan uit:

 • De verwerking van uw bestelling en het beheer van uw account. 
 • Het beheren en verwerken van vragen en/of klachten aan onze klantenservice.
 • Het uitvoeren van marktonderzoek. Mogelijk nemen wij contact met u op voor feedback over onze producten.
 • Het waar toegestaan versturen van marketing gerelateerde berichten en het tonen van gepersonaliseerde advertenties. 
 • Voor veiligheidsdoeleinden, het opsporen van fraude, het beschermen van onszelf en het beschermen van derden. 
 • Het voldoen aan de wet- en regelgeving. 

Wij berusten ons op de volgende wettelijke bepalingen, onder de gegevensbeschermingswetgeving, om uw persoonlijke gegevens te verwerken:

 • Omdat de verwerking vereist is om een contract aan te gaan of na te komen (bijv. wanneer u een bestelling heeft gedaan en wij uw gegevens gebruiken om de betaling te verwerken en uw bestelling te leveren).
 • Omdat wij uw toestemming hiervoor hebben (bijv. wanneer u contact met ons opneemt, of wanneer u toestemming geeft marketing gerelateerde berichten te ontvangen). 
 • Omdat het binnen ons rechtmatig belang als online aanbieder ligt om onze services te beheren en te promoten. Om onze klanten de beste producten en ervaringen te bieden proberen wij hen continu beter te begrijpen. Wij gebruiken uw persoonlijke informatie om de webshop op uw wensen af te stemmen, en onze producten en aanbiedingen voor u zo interessant en relevant mogelijk te maken. 

Marketing

We kunnen waar toegestaan uw persoonlijke informatie gebruiken om u marketing gerelateerde berichten te sturen via e-mail, telefoon, of per post. Mogelijk zijn deze berichten gepersonaliseerd, bijvoorbeeld aan de hand van uw aankoophistorie, uw browsing activiteiten, en/of andere informatie die wij verzamelden. 

Indien u niet langer marketing gerelateerde berichten wenst te ontvangen (of deze juist wel wenst te ontvangen!) kunt u uw voorkeuren op elk moment aanpassen door contact met ons op te nemen (zie hieronder). Wees u ervan bewust dat wij mogelijk nog contact met u opnemen door middel van serviceberichten (bijv. over bestellingen, leveringsinformatie, en/of uw wettelijke rechten).

Met wie delen wij uw persoonlijke informatie?

Wij delen de persoonlijke informatie van onze klanten met derden onder de volgende omstandigheden:

 • Met andere bedrijven binnen onze groep, gezien dit nodig voor het gebruik van de webshop. 
 • Met onze deskundige en juridische adviseurs. 
 • Met derden welke actief zijn in fraudepreventie en fraudedetectie. 
 • Met wetshandhavings- en andere overheidsautoriteiten, bijv. om fraude te melden of als reactie op een wettelijk verzoek. 
 • Wanneer wij uw toestemming hebben of dit anderszins wettelijk toegestaan is. 

Opslag en Behoud

Wij bewaren uw persoonlijke gegevens zolang dat nodig is voor de genoemde toepassingen, dit varieert en is afhankelijk van uw interactie met ons. Bijvoorbeeld, wanneer u een aankoop doet, bewaren wij uw gegevens zolang als nodig voor facturerings-, belasting-, en garantiedoeleinden. Ook is het mogelijk dat wij documentatie van onderlinge correspondentie (bijvoorbeeld in het geval dat u een klacht heeft ingediend) zolang als nodig met betrekking tot wettelijke aansprakelijkheid bewaren. Wanneer wij uw persoonlijke gegevens niet langer nodig hebben, verwijderen wij deze. Wees u ervan bewust dat wij uw e-mailadres bewaren, ook nadat u zich uitschrijft voor onze marketing gerelateerde berichten, om er zeker van te zijn dat wij u verder geen berichten meer versturen. 

Kinderen

Onze Site is niet bestemd voor, en zou niet moeten worden gebruikt door, kinderen jonger dan 18 jaar. Wij verzamelen niet bewust persoonlijke gegevens van kinderen jonger dan 18 jaar. 

Uw rechten

U heeft bepaalde rechten als het gaat om uw persoonlijke gegevens, waaronder het recht van toegang, portabiliteit, correctie en verzoek tot wissen van uw persoonlijke gegevens. 

Ook heeft u het recht om bezwaar te maken tegen bepaalde toepassingen, waaronder die waarin wij u marketing gerelateerde berichten versturen.

Wij streven ernaar alle verzoeken tot het uitoefenen van uw rechten conform wet- en regelgeving na te leven. Wees u er wel van bewust dat deze rechten een aantal beperkingen zijn opgelegd, en dat er zich mogelijk omstandigheden voordoen waarin wij niet kunnen voldoen aan uw verzoek. Voor het indienen van verzoeken aangaande uw persoonlijke informatie, of voor vragen over uw persoonlijke informatie, kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens. U behoudt zich het recht contact op te nemen met de lokale instantie voor gegevensbescherming. 

Contact

Mocht u naar aanleiding van dit Privacybeleid nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op via: 

E-mail: admin@makingtomorrow.nl
Adres: MakingTomorrow, Sint Jansstraat 17, 5051 RG

Voor het laatst bijgewerkt: 20/04/2020